Ja
som a l'estiu, temps de relax, calma, llibertat, de no fer res, migdiades
eternes.... Benvingudes vacances!
Sempre
però hi ha una estoneta per cuinar i si és alguna cosa dolça millor, així que
he fet un Lemon Pie. Es un pastís molt fresc, porta un farcit de crema de
llimona i la combinació amb la merenga queda espectacular.
He
agafat la recepta del fantàstic blog Llevat,farina ,sucre i sal, però he canviat
la merenga normal per merenga italiana o cuit que m'agrada molt.
-300gr farina
-130gr mantega pomada
-80gr. de sucre
-1 ou
-1 rovell
-Pell ratllada d’una llimona
-1 culleradeta de llevat químic
Per la crema de llimona:
-4 rovells d’ou
-150gr de sucre
-50gr de mantega
-40gr de Maizena
-100 ml. de suc de llimona
-200 ml. d’aigua
Per la merenga italiana:
-4 clares
-40 ml de agua
- 100gr de sucre
- 1c.c de cremor tàrtar ( opcional).
Preparació:
Pasta brisa:
1-En un bol, mesclar tots els ingredients, amassar fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
2-Formar una bola, embolicar amb film i reservar a la nevera, mínim una hora.
3-Escalfar el forn a 170º ( dalt i baix ).
4-Estendre la massa en un motllo per quiche enfarinat.
5-Punxar tota la base amb una forquilla, posar damunt un paper de forn i omplir amb llegums crues.
6-Coure durant uns 25 minuts, treure el paper i els llegums i coure uns 5 minuts més.
7-Desemmotllar i deixar refredar.
Crema de llimona:
1-En un cassó posar tots els ingredients, remenar fins que arrenqui el bull i deixar coure, sense parar de remenar, uns minuts més, fins que quedi una crema espessa.
2-Deixar refredar a la nevera.
Merenga italiana:
1- Fer una l'almívar fluix amb el sucre i l'aigua bullint-ho tot junt fins als 120∘, 15 minuts aproximadament.
2-Començar a muntar les clares a punt de neu i sense parar de batre afegir l'almívar calent poc a poc amb un raig finet,fins que quedin les clares muntades y brillants.
Muntatge:
1-Omplir la base de pasta brisa cuita amb la crema de llimona.
2-Damunt de la crema, posar la merenga ben repartida, i fer pics amb una cullera.
3-Gratinar uns minuts fins que quedi una mica daurat. També es pot fer amb un bufador petit de gas.