9/7/13

PASTÍS AMB FROSTING DE XOCOLATA


 Per celebrar el meu aniversari vaig tornar a fer un pastís del Blog Llevat,farina, sucre i sal ,amb cobertura de crema de xocolata. La combinació, torna a ser molt equilibrada i exquisida.
Amb aquest pastís vaig poder fer servir la base giratòria, per posar la cobertura, que em van regalar, i provar a deixar llises les parets del pastís . Em vaig sentir com un guixaire fent una paret. Costa moltíssim!
Vaig rematar amb màniga pastissera i  unes margarites fetes amb fondant.









Pastís amb frosting de xocolata:

Ingredients:
-65gr de cacau(Valor)
-210gr  farina
-250gr sucre
-1 culleradeta i mitja de bicarbonat
-3/4 de culleradeta de llevat en pols
-3/4 de culleradeta de sal
-2 ous grossos
-180 ml. de buttermilk* ( Lidl )
-180 ml. d’aigua tèbia
-3 cullerades d’oli d’oliva
-1 culleradeta d’extracte de vainilla
* Si no teniu buttermilk, podeu substituir-lo per la mateixa quantitat de llet, a la que afegim una cullerada de suc de llimona i la  deixem reposar uns 10 minuts.

Preparació:
1-Tamisar la farina amb el llevat, el bicarbonat , cacau,i la sal . Afegir el sucre i reservar.
2-Afegir els ous l’aigua tèbia, l’oli,el buttermilk i l’extracte de vainilla i batre tot els ingredients junts fins que siguin ben integrats.
3-Repatir la massa en dos motllos, prèviament engreixinats amb oli i amb paper de forn a la base.
4-Coure al forn 35minuts aproximadament a 170 ̊ ,dalt i baix.
Comprovar la cocció amb un punxó.
5-Desmotllar i refredar amb una reixa. Un cop freds ,embolicar amb film i reservar a la nevera una nit.

Frosting de xocolata:
Ingredients:
-300gr de sucre en pols
-30gr de cacau (Valor)
-150gr de formatge tipus “Philalelphia”
-250gr mantega pomada
-250gr de xocolata negra fondant
-180gr de nata líquida lleugerament batuda.

 Preparació cobertura:
1-Desfer la xocolata al microones 2 minuts i remenar. Repetir uns segons més fins que sigui desfeta, amb molta cura de no cremar-la. També la podem desfer al bany maria.
2-Tamizar el sucre en pols i el cacau i reservar.
3-Batre la mantega amb el formatge i afegir el sucre amb el cacau i la xocolata .
4-Afegir la nata lleugerament muntada a la mescla i batre.
Muntatge del pastís:
-Tallar els pans de pessic en dos i repartir la crema entre les capes. Finalment cobrir amb la crema restant i decorar al gust.

1 comentari:

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.