Els sopars a casa solen ser lleugers, verdura bullida, al vapor , cremes de verdura i sopes de primer plat.
El segon plat, acostuma a ser peix fresc a la planxa , però amb nens has de fer un menú més variat, perquè tot i que els hi agrada molt, enseguida protesten, així que per ells , incorporo algun dia, croquetes, crestes, o ous.
Tot i que tinc croquetes i d’altres congelats comprats per alguna urgència, procuro fer-los casolans que són més bons.
Aquesta recepta és molt ràpida de fer i et soluciona un sopar .
Als nens els hi agraden molt aquestes crestes farcides de formatget i a mi m’encanten amb la barreja clàssica de tomàquet i tonyina amb olives .
Crestes casolanes:
Ingredients:
Massa:
-350gr de farina
-150gr d’oli d’oliva
-150gr d’aigua( podem substituir 75gr d’aigua per vi blanc)
-1 cullereta de sal
Farcit:
-250gr de sofregit de tomàquet amb 150gr de tonyina amb oli i olives verdes sense os picades(opcional)
-Formatgets (posar la meitat d’una porció de formatget per cresta)
Procediment tradicional:
1-Pesar la farina i reservar.
2-Escalfar l’oli i l’aigua i el vi en una olla .
3-Quant arrenqui el bull, tirar la farina de cop i la sal i barrejar enèrgicament i minut. Retirar del got i deixar refredar uns minuts.
4-Estirar la massa molt fina amb un corró i tallar amb un tallador rodó.
5-Posar una cullerada del farcit escollit i tancar la cresta, mullant el canto de la massa amb una gota d’aigua i pressionant amb una forquilla.
6-Preescalfar el forn a 180 graus i coure fins que siguin rosses.
També es poden fregir amb oli abundant.
Procediment Thermomix:
1-Pesar la farina i reservar.
2-Escalfar l’oli i l’aigua i el vi en el got 3minuts/Varoma/Vel.2.
3-Obrir la tapa i tirar la farina de cop i la sal i barrejar 20 segons/vel.4. Retirar del got i deixar refredar uns minuts.
4-Estirar la massa molt fina amb un corró i tallar amb un tallador rodó.
5-Posar una cullerada del farcit escollit i tancar la cresta, mullant el canto de la massa amb una gota d’aigua i pressionant amb una forquilla.
6-Preescalfar el forn a 180 graus i coure fins que siguin rosses.
També es poden fregir amb oli abundant.
Les crestes cassolanes sont molt bones i ben farcides, al gust de cada casa.
ResponEliminaPetons.
M´encanten! Les prefereixo a les croquetes. La meva mare sempre les feia...Li demanaré la recepta. I si, no la troba doncs aqui tinc la teva.
ResponEliminaquina pinta més espectacular que tenen aquestes crestes...!! delicioses...
ResponElimina